Optreden bij Visserijdagen dienst in Harlingen

Inmiddels voor het derde jaar op rij mocht ons koor weer haar medewerking verlenen aan de oecumenische Visserijdagen dienst georganiseerd door alle gezamenlijke kerken in Harlingen.

Het zomerse weer leende zich ook dit jaar weer uitstekend voor een open lucht kerkdienst.

De bijzondere locatie tussen de Sasbrug/sluis en de poffertjeskraam nabij de binnen- en buitenhaven van Harlingen ligt op een cruciale plek waar het verkeer langs rolt en de voetgangers van diverse kanten voorbij komen waardoor men niet om de dienst heen kan. Ook de geluiden van de stad komen voorbij maar desondanks is de dienst prima te beluisteren.

Het was opvallend dat het aantal toehoorders ten opzichte van de voorgaande jaren was verdubbeld. Het thema van de dienst was "Er is een God die hoort". De voorgangers waren David de Jong en Immy Hoekstra-Rondaan. Tezamen met de brasband van het Leger des Heils werd het muzikale deel om en om verzorgd. De Skúmkoppen waren als koor goed vertegenwoordigd en zongen tijdens de dienst drie liederen die pasten bij het thema, namelijk De Pilot, een Engels lied over het vertrouwende dat de opvarenden weer na het werk in veilige haven terugkeren. De Haven van Rust, een psalm die aangeeft dat je in veilige handen bent van God. Het laatste lied gedragen gezongen door een van onze solisten ging over Isle of Hope oftewel Ellis eiland vlak voor de Amerikaanse kust. In 1892 werd dit eiland gebruikt om emigranten uit Europa op te vangen. Onder erbarmelijke omstandigheden moest men wachten tot ze werden toegelaten tot het land met beloften. Een meisje van vijftien jaar uit Ierland was een van de velen die de sprong waagden.

Met een hoopvolle boodschap van de voorgangers konden de toehoorders opgetogen huiswaarts keren. Een geslaagde dienst passend bij de afsluiting van de Visserijdagen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0